Touch of Royal Splendor

Wonend aan de rand van het Kroondomein geven wij onze kennel een vleugje koninklijke pracht mee. Met onze kennel hopen we in de toekomst een werklijn te fokken passend binnen de jachtmogelijkheden in Nederland met behoud van de raseigenschappen van de Weimaraner. Wij willen graag gezonde, karaktervolle, werklustige honden fokken voor de (Nederlandse) jacht en/ of apporteerwedstrijden. Deze lijn willen we starten met onze River (Eternity Made of Grey Silk). River is een pittige dame met een sterk karakter. Zij heeft, naast een mooi atlethisch uiterlijk een goed doorzettingsvermogen, is niet snel onder de indruk, werkt mooi zelfstandig en is gretig op het apport. Daarnaast werkt zij zeer snel en zorgvuldig. River heeft kwaliteiten die wij graag zien in een werkende hond.

River is nog jong en in ontwikkeling. De training zal zich de komende periode richten op deelname aan apporteerwedstrijden. 

 

Mocht u meer informatie willen over onze plannen dan kunt u ons mailen

 

 

12 april 2024

 

Op 12 april 2024 zijn de vleugjes koninklijke pracht geboren uit de combinatie Achilles vom Heidelbachtal en Eternety Made of Grey Silk!

 

River gaf ons, na een vlotte worp, 6 prachtige pups. 3 reuen en 3 teven met een mooi startgewicht tussen de 440 en 540 gram.

De eerste week verliep goed. De pups groeien als kool en ook River doet het enorm goed.

 

 

We hopen op een mooie kraamtijd!

12 maart 2024

 

Met grote blijdschap kunnen we melden dat River drachtig is!

River heeft geen last van misselijkheid, is knuffelig en slaapt heerlijk.

We hopen op een mooi nest rond 15 april 2024.

 

 

 

Er is nog ruimte op de wachtlijst. Mocht je interesse hebben in een pup uit deze gedreven combinatie en wil je graag aan het werk met een fantastische jachthond, vul het contactformulier in, mail of stuur mij een appje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 februari 2024

 

Met trots en dankbaarheid mogen we melden dat de dekking goed verlopen is. De ontmoeting tussen River en Achilles verliep, zoals gehoopt, ontspannen. We hopen dat de dekking succesvol mag zijn.  

 

Er is nog ruimte op de wachtlijst. Mocht je interesse hebben in een pup uit deze gedreven combinatie en wil je graag aan het werk met een fantastische jachthond, vul het contactformulier in, mail of stuur mij een appje. 

 

27 december 2023

 

Helaas laat de loopsheid nog even op zich wachten. 

De natuur kunnen we niet beinvloeden dus zullen we moeten oefenen met geduld hebben. 

 

Er is nog ruimte op de wachtlijst. Mocht je interesse hebben in een pup uit deze gedreven combinatie en wil je graag aan het werk met een fantastische jachthond, vul het contactformulier in, mail of stuur mij een appje. 

 

20 aug 2023

 

Bekendmaking Dekreu

 

Met trots en grote dankbaarheid maak ik de naam van de dekreu bekend. 

De perfecte match voor River:

 

Eternity Made of Grey Silk X Achilles vom Heidelbachtal

 

Uit deze combinatie worden werklustige pups verwacht.

 

Bij voldoende serieuze aanmeldingen zal de dekking medio december/ januari plaatsvinden. De pups kunnen dan in april/ mei naar de nieuwe eigenaren.

 

 

 

 

 

 

 

Update 19 juli 2023

 

 

Welke reu ga je kiezen??? 

 

De afgelopen tijd kreeg ik meermaals deze vraag. 

 

Waar ik op let bij het kiezen van een goede reu....

 

Allereerst dienen beide ouderdieren medisch in orde te zijn en moeten er verschillende medische onderzoeken gedaan worden. Zo hebben beide dieren een goede HD (wat mij betreft A) nodig en een ECVO. Dit is vastgesteld door de rasvereniging de Weimarse Staande Hond waar ik lid van ben. 

Daarnaast is navraag over eerdere generaties en nestgenoten van beide ouderdieren geen overbodige luxe. 

 

Ook is het belangrijk dat er verschillende verslagen zijn van gelopen shows. Daar worden honden gekeurd op fysieke bouw, voorkomen, beweging en karakter. Al deze onderdelen zijn van groot belang. Aangezien de perfecte hond niet bestaat, is het verstandig een goede combinatie te maken op lichaamsbouw en beweging. Beide dieren kunnen elkaar aanvullen maar moeten niet teveel verschillen. 

Wat betreft inteelt coëfficiënt hou ik deze graag laag. 

 

Het karakter is natuurlijk ook belangrijk. Wat ik vooral zoek is werklust, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Deze eigenschappen maken de hond in training misschien een uitdaging maar leveren naar verwachting wel honden op die hun mannetje staan in het veld. 

Hoewel ook opvoeding en de context van opgroeien van invloed zijn op de ontwikkeling van het karakter, vind ik eerder genoemde eigenschappen zeer passend bij de Weimaraner en zou ik deze graag terug zien in het nest. 

 

Mijn eis is met fokcertificaat te fokken binnen de eerder genoemde rasvereniging. Deze vereniging heeft een fokcertificaat voor dekkingen/nesten waarvan beide ouderdieren hun capaciteiten hebben laten zien door bewezen resultaten behaald te hebben. Dit geeft aan dat beide ouderdieren in staat zijn om op goed niveau te werken hetzij voor- en/of na het schot. 

 

Maar eerst.... laten we beginnen bij het begin..... volgende week de ECVO voor River.... daarna denken we verder.