Over ons

Dog Chaperone, vrij vertaald als Honden Beschermheer/ -vrouw geeft een indruk van de manier waarop  ik vorm geef aan de relatie tussen hond en eigenaar:

- Bieden van veiligheid, vergroten van het onderling vertrouwen en het vertrouwen van de hond in zichzelf.

- Het stimuleren van groei in zowel hond als voorjager.

- Betrouwbaar zijn voor de hond in de bejegening van de hond.

- Stimuleren van zelfstandigheid, de hond de kans geven om zelfstandig oplossingen te bedenken en deze vol vertrouwen uit te voeren.

 

Bovenstaande geldt uiteraard ook voor de relatie met mijn eigen honden en verklaart ook de keuze voor de afkomst van onze honden.

Onze eerste hond kwam uit het asiel. Een lieve Engelse Staffordshire terriër. Hij had helaas veel negatieve ervaringen opgedaan. Het kostte daarom behoorlijk wat inspanning om de vertrouwensband tussen hem en ons te laten groeien. We kunnen terugkijken op een mooie tijd met deze lieve hond. We hebben hem door zijn ouderdom en ziekte moeten laten inslapen.

Ook onze tweede hond had een verhaal.

Zolang als ik mij kan herinneren stond dit ras hoog op ons lijstje. Wat wilden wij graag een Weimarse staande hond, ofwel een Weimaraner. Niet alleen qua uiterlijk is het een aristocratisch ras, ook qua karakter is het een fantastisch dier. Een staande jachthond met een hoge intelligentie.

Toen het moment in ons leven daar was dat wij de tijd en aandacht voor een Weimaraner hadden, was daar onze herplaatser. Ook met haar hebben we veel meegemaakt in de beginperiode. Het vroeg veel geduld, aandacht, beweging en uitdaging om haar vertrouwen te winnen. Maar het is gelukt!

Met deze kennismaking werd wat in mij geraakt. Ik wilde zo graag weten hoe zij zich voelde, wat ze nodig had en wat ik kon doen om haar te helpen met alles wat ze moeilijk vond. Daar werd een passie geboren: een nieuwe manier van kijken, voelen en leren.

In mei 2020 mochten we onze tweede weimaraner ophalen. River is een zelfstandige, zelfverzekerde dame waar we een heleboel plezier aan beleven. 

 

 

 

 

 

 

Naast het voorjagen van mijn eigen honden heb ik ervaring opgedaan bij diverse trainers en de opleiding Kynologisch Instructeur bij Dog Vision succesvol afgerond waardoor ik een gedegen basis heb om anderen te helpen in training en probleemsituaties. Daarbij leg ik altijd de nadruk op leermomenten creeeren voor elke combinatie om zo dichterbij het gestelde einddoel te komen. 

Ik ben Carina Dekker, gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb grote passie voor honden.

Samen met mijn man, kinderen en honden woon ik in Uddel, een prachtig dorpje op de Veluwe.

Ik hoop u te ontmoeten tijdens één van mijn trainingen!